De opleiding ‘Massagetechnieken voor honden’ van Syntra AB was een heel leerrijke opleiding die aan al mijn verwachtingen voldeed!

De opleidingsdagen waren goed gevuld en wat was het zo fijn en toch ook spannend dat we onze eigen honden mochten meenemen als demonstratie hond naar deze opleiding! Onze pup Brownie mocht de eerste keer mee, wat meteen een heel goede gewenningsles was voor hem. De volgende keren mochten m’n andere twee grotere honden mee. Ze zijn door iedere deelnemer gemasseerd en waren echt heel flink. Wat was ik er trots op!

Tijdens de laatste les hadden verschillende deelnemers hun hond mee en konden we de spieren bestuderen van groot en klein, jong en oud.

De -ondertussen- ontspannen honden bevestigden met hun lichaamstaal dat ze konden genieten van de gegeven massages. Dit zorgde er voor dat alle deelnemers van de cursus in de zaal ook konden ontspannen, waardoor de sfeer heel erg kalm en gelaten werd. – Genieten voor iedereen en ondertussen weer goed wat bijgeleerd.

De fijne technieken die we geleerd hebben zijn ideaal om toe te passen tijdens een was- of trimbeurt van je hond, om o.a. stress te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Deze vergaarde kennis zorgt er voor dat ik bewuster kan omgaan met bepaalde hand-aanrakingen wanneer ik jou hond mag behandelen.

Ik kan niet anders dan me heel tevreden uiten over deze ervaring!

Bekijk onze diensten-pagina om te ontdekken hoe ik deze technieken gebruik tijdens de behandeling en wat dit juist inhoud voor jouw hond.