De eerste trimbeurtjes!

Puppy gewenning

De allereerste afspraken bij een trimsalon zijn een introductie voor de puppy en de eigenaar in de wereld van vachtverzorging.
In de periode vanaf 12 – 16 weken (na de laatste puppyvaccinatie) tot en met maximum 5 maanden oud, kan je dit traject met je pup bij mij starten.
Deze leermomenten zijn heel belangrijk voor je jonge hond, omdat je ze ineens leert omgaan met alle handelingen van het trimsalon en het broodnodige onderhoud van de vacht!

Hoe later je hier mee begint, hoe moeilijk je hond zal kunnen bijleren.

Zorg je er wel voor dat je pup alle vaccinaties heeft gekregen voor je binnenspringt?

pet_09

De puppy zal in het begin al spelend kennismaken met een badje, rustig droogblazen, de nageltjes knippen en een zeer lichte trim en jij krijgt meteen gratis advies over de juiste vachtverzorging mee! We nemen meteen even de tijd om samen de klantenfiche en puppyfiche in te vullen. 

In het begin was en droog ik eerst enkel de poortjes, trim ik zachtjes de vacht rond de ogen, de pootkussentjes, en de ruimte onder de staart. Zo wordt je pup al geïntroduceerd met de ervaring van een schaar dichtbij het hoofdje en zal hij al leren hoe hij even stil moet staan, terwijl ik de kussentjes aan de voeten trim.
Afhankelijk van hoe de puppy reageert, kan het zijn dat ik je aanraad om deze lichte trim nog een extra keertje te herhalen bij de volgende afspraak.

Ik raad af om in het begin al meteen een volledige trimbeurt te geven. De reden hiervoor is omdat je al van de puppy verlangt dat deze 1 uur tot 3 uur stil gaat staan en zich laat aanraken op nieuwe spannende manieren.
Dit is al veel om van een puppy te vragen en kan op een overhaaste manier voor een minder aangename eerste ervaring zorgen.
Dus dan doen we het gewoon zalig rustig aan, toch?

Alle behandelingen voor jouw puppy zullen duidelijk afgesproken en gecommuniceerd worden met jou.
De allereerste 2 puppy treatments mag je er dan ook bij blijven!
Zo kunnen we samen werken aan deze mooie leerschool voor je kleine vriend(in).
Nadien is dit niet meer mogelijk en blijft je huisdier alleen bij ons voor zijn puppytrim.
Dan kunnen wij werken aan een goede vertrouwensband!
We nemen steeds voldoende foto’s, indien je dit graag wenst, en werken ook met een Puppyfiche.

De Puppyfiche en het Puprapport

Deze Puppyfiche is op maat beschikbaar gemaakt zowel voor jou als eigenaar, als voor ons om goed het gedrag en de noden van jouw puppy te kunnen opvolgen. 
Dit is ongeveer hetzelfde systeem als de klantenfiche waar we ook mee werken voor klanten met volwassen honden, maar die hebben alle nodige ervaring al.

Het Puprapport is een rapportje dat je mee kan nemen naar huis en krijg je bij de 4de puppy treatment mee, omdat dan pas het échte trimwerk aan bod komt!
Hierop zie je wat jouw pup allemaal al heeft ontdekt in het trimsalon en hoe hij zich er bij voelde. Dit Puprapportje krijg je in de vorm van een leuke kaart en kan je bijhouden als toffe herinnering aan de puppy-periode van je dierbare viervoeter. 
Ze worden immers enorm snel groot!

Een voorbeeld van onze puppyfiche en puprapportje kan je hier terugvinden:

Puprapport: kaartje 'mijn eerste trimbeurt'

Puppyfiche:

Ontdek onze 4 Puppy Treatments!

Er zijn vier Puppy Treatments beschikbaar in ons aanbod, om de trimbeurt voor jouw pup op een leuke manier te kunnen opbouwen.
Indien je alle vier de treatments (drie voor ontwolhonden) hebt doorlopen met maximum 2 à 3 weken tussen elke beurt krijg je op het totaalbedrag van de laatste puppy treatment (=volledige trimbeurt) 25% korting!

Belangrijk: de puppy treatments zullen ook aangepast worden aan de noden van de hond: 
dit is afhankelijk van het type vacht dat jouw pup heeft, het aantal knoopjes die eventueel al aanwezig zouden kunnen zijn en het gedrag van je pup. 
We zoeken samen naar de beste manier van gewenning voor jouw puppy.

10 min. - hier mag je bij blijven

Puppy Meet (Gratis)

Deze eerste ontmoeting is geheel gratis.
Ze zal doorgaan op een avond, wanneer er geen andere honden in het trimsalon aanwezig zijn.

Je pup krijgt op deze manier de kans om eens goed rond te snuffelen in het trimsalon en eens op verkenning te gaan.
Op dit moment wordt er nog niet actief aan je pup gewerkt, maar maakt hij kennis met de omgeving.

Hij/zij zal dan eens op en af de tafel mogen springen en in en uit het bad.
Er zullen speelgoedjes aanwezig zijn om al deze eerste indrukken heel positief en fijn te maken voor jouw puppy.

30 min. - hier mag je bij blijven

Puppy Prep

Tijdens deze puppy voorbereiding (Preparation) treatment borstel ik zachtjes het lichaam en haal ik er al enkele knoopjes uit (indien nodig).
De nageltjes worden al wat geknipt (minimaal) en de oortjes worden al eens proper gemaakt.
De voetkussentjes worden kort geschoren zodat jouw kleine pup al kan wennen aan het gevoel van deze aanrakingen en het geluid van de tondeuse. Je kleintje leert de beginselen van het stil staan op een trimtafel.

45 minuten (niet nodig voor ontwolhondjes)

Puppy Wash & Trim (shave) Light

Tijdens deze puppy trimbeurt zullen het lichaam en het hoofd geborsteld worden. 
Je pup gaat ook op verkenning in het bad en leert het geluid van de blazer kennen.  
De nageltjes worden voor de 2de maal wat bijgeknipt (minimaal) en de oortjes worden uitgekuist of zullen wat extra aandacht krijgen in het kader van gewenning.

De focus zal liggen op de nieuwe ervaring rond het knippen en scheren. De voetzooltjes worden opnieuw kortgeschoren, de vacht van de voetjes zal voor de eerste keer al wat bijgeknipt worden, indien mogelijk of wat rond/in model geknipt en we zullen met de schaar zachtjes en heel voorzichtig rond het gezicht gaan en de haren voor de ogen weghalen.
De liesjes worden ook uitgeschoren (hygiënische scheerbeurt) voor de eerste keer.

1u tot 2u30 ♥ Puprapportje met haarlokje van de eerste trimbeurt ♥ 25% korting

Puppy Wash & Trim Full Experience

Bij de full experience krijgt jouw pupje een volwaardige trimbeurt op zijn/haar tempo: Volledig borstelen, nageltjes lichtjes knippen, oortjes verzorgen, een was- en blaasbeurt en vervolgens zullen we de vacht van de pup al wat netjes beginnen trimmen, niet enkel met de schaar maar ook met de scheermachine (indien je pup een plukvacht heeft die plukrijp is, kan deze al geplukt worden). De pootjes worden dan mooi rond gezet met schaar en de kussentjes worden (opnieuw) uitgeschoren. Er kan al een klein beetje gewerkt worden aan het model van je kleine vriend!
Is uit de eerdere puppybeurten gebleken dat jouw pup toch nog wat gevoelig reageert op de handelingen, dan kan deze volledige trimbehandeling in 2 delen opgesplitst worden (op 2 opeenvolgende dagen) in samenspraak met de eigenaar.
 

Jong geleerd is oud gedaan!

Wat kan jij doen?

Contacteer ons

Maak een afspraak

Wat kan ik voor jou doen?

Andere diensten

Trimsalon

Welkom in onze nieuwe praktijkruimte! Ontdek het hier!

Hondenmassages

Ontspannende massages bij de vachtbehandeling van uw hond

Hondenoppas aan huis

Momenteel is onze hondenoppasdienst nog niet beschikbaar.

Advies en producten

Advies over vachtverzorging, vlooien-teken-mijten behandelingen, voeding, etc...

Dierenvoedselbank

Uitstekende producten, door ons gebruikt. Binnenkort kan je deze producten ook kopen!