Howlin' Dog steunt mee gezinnen die in financiële nood zijn beland. Doe je ook mee?

Dierenvoedselbank Oost-Vlaanderen

! BELANGRIJKE MEDEDELING van de dierenvoedselbank !    (9/07/2024)

Lieve mensen. Helaas moeten wij mededelen dat wij genoodzaakt zijn te stoppen met de dierenvoedselbedeling 🙁 
Wij zijn begonnen op 1 Juli 2023 met voeding in te zamelen.
In januari zijn we begonnen met de bedelingen en zaten al zeer snel aan 400 kg droogvoer te bedelen iedere maand maar helaas na een jaar komen er steeds meer en meer inschrijvingen bij en kunnen wij niet meer voldoen aan de aanvraag.
Nat voer is nog maar zelden en moeten we erg veel moeite voor doen.

Overal waar wij inzamelacties doen krijgen wij nu zeer vaak te horen van de mensen dat ze al reeds hebben gedoneerd en “deze keer” eens gaan overslaan. Bij de winkels waar wij in het verleden reeds een aantal keer zijn gaan ophalen krijgen we steeds vaker te horen dat ze met een beurtrol werken omdat er zoveel organisaties zijn die ernaar komen vragen. Vooral asielen , opvangcenters , zwerfhuizen voor dieren , dierenvoedselbanken , en zoveel meer organisaties komen vragen om voeding te doneren waardoor er een beurtrol is en bij sommige echt met 6 maanden wachttijd zitten alvorens weer eens onze beurt is. 
Tom & Co Lochristi heeft ons al vele kansen gegeven om er inzamelacties te houden waar wij enorm dankbaar voor zijn en deze liepen als een sneltrein maar deze verminderen ook steeds aan donaties en zijn niet genoeg voor een bedeling te doen aangezien ze daar ook een vast clienteel hebben en we ook daar vaker horen dat ze nu gaan overslaan omdat ze al enkele keren hebben gedoneerd.
Wij rijden bijna tot West-Vlaanderen om te kunnen inzamelen maar vaak is het al meegegeven aan het plaatselijke asiel wat ook begrijpelijk is. Iedere dierenwinkel heeft wel ons kaartje. Het is helaas niet vol te houden op deze manier hoe goed wij ook ons best doen.
Ook willen we Ylvi bedanken die met haar trimsalon ook probeert in te zamelen en erg haar best doet maar we komen echt niet meer toe om bedelingen te doen. Vandaar dat we de harde keuze moeten maken om momenteel te stoppen. We hebben geprobeerd maar verloren.

Toch zijn we blij dat we enkele maanden jullie trouwe viervoeters goed hebben kunnen voorzien dat geeft ons enorm voldoening 🙂 Wie weet in de toekomst als er iets verandert dat we de draad weer oppikken maar voor nu kunnen wij echt niet verder.

Wie toch nood nog heeft kan zich altijd proberen aan te melden in Gent bij de dierenvoedselbank. We wilden Juli en Augustus nog inzamelacties doen maar dit gaat niet voldoende zijn om de benodigde aantal kilo’s bij elkaar te krijgen dus hebben we unaniem beslist dat we dit niet meer doen .Wij wensen jullie allemaal veel geluk toe met jullie dierenvriendjes . De facebook groep gaat dan ook sluiten en in augustus 2024 verdwijnen. 

Wat kan ik doen voor jou?

Andere Diensten

Trimsalon

Welkom in onze nieuwe praktijkruimte! Ontdek het hier!

Hondenmassages

Ontspannende massages bij de vachtbehandeling van uw hond

Puppygewenning

Waar kunnen we jou pup mee helpen? Ontdek het hier!

Hondenoppas aan huis

Momenteel is onze hondenoppasdienst nog niet beschikbaar.

Advies en producten

Advies over vachtverzorging, vlooien-teken-mijten behandelingen, voeding, etc...