Heb je nog andere vragen?


Stel ze gerust tijdens onze afspraak, op sociale media of bel ons!

+32 474 41 23 60

Je kan ook contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier!

Frequently Asked Questions

Vaak gestelde vragen

Moet je hond of pup voor de eerste maal een was-of trimbeurt krijgen en wil je wat meer weten over dit proces? Of ben je al gekend bij een trimsalon en wens je toch nog wat meer informatie? Hier vind je al enkele leuke en interessante weetjes terug:

Honden met o.a. dikkere krulvachten hebben meer borstelbeurten nodig dan een gladharige hond. Met een slickerborstel kan je al erg veel knopen uit de vacht krijgen. Wanneer je met deze borstels door de vacht gaat, zal deze er al mooi geborsteld kunnen gaan uitzien. Dit beeld zal echter bedriegen: de klitten zitten vaak tot op de huid zelf en worden dan over het hoofd gezien. 

Wat moet je doen?
Doe de ultieme test: ga door de vacht met de brede kam tot aan de huid!

Geraak je bij elk uitgeborsteld stukje met je kam helemaal tot op de huid van je hond of kat? Dan ben je er helemaal door!
Let op, het kan je borsteltijd aanzienlijk verlengen maar zorgt wel voor de juiste resultaten.

Een goede plukbeurt doet geen pijn bij de hond.
Sommige mensen kiezen liever voor scheren, maar hierdoor kan de vacht gaan veranderen van structuur.

Bij het plukken worden alleen de haren verwijderd die ook daadwerkelijk los zitten. Dit wordt enkel met de juiste zorg en kennis gedaan.

Neen, absoluut niet! Honden hebben namelijk een hele andere huid dan mensen. Bijvoorbeeld, een hondenhuid is minder zuur, een stuk dunner, heeft meer haar en heeft geen zweetklieren.
Gebruik daarom een speciale hondenshampoo.

Er zijn verschillende soorten hondenshampoos verkrijgbaar voor bepaalde vachttypen, vachtkleuren of voor honden met huidproblemen.

Dit is een vraag die regelmatig door hondenbezitters wordt gesteld.
Tegenwoordig bestaan er hondenshampoos die de natuurlijke oliën niet uit de vacht halen en dus niet nadelig zijn voor de vacht.
De juiste producten kunnen iets duurder zijn, maar zorgen voor een grote verbetering van de vacht en huid.

Wassen hoeft niet regelmatig te gebeuren, maar als je hond een trimbeurt krijgt of er moeten klitten uit de vacht gehaald worden, kan het juiste product helpen om de vacht helemaal te kunnen doorkammen.
Nog een goede reden om jou hond te wassen is wanneer je hond in iets smerigs heeft liggen rollen en met een onplezierig luchtje rondwandelt of doordrenkt is van de modder, dan wordt het tijd om hem een bad te geven.

Een trimbeurt kan 1,5 uur duren, maar dit kan ook wel eens 3 à 4 uur duren, afhankelijk van het type hond. 

Dit hangt af van het ras, de grootte, het type vacht en het soort model dat geknipt mag worden. Daarbuiten hangt het verloop van tijd ook nog af van het gedrag van de hond, de leeftijd (en eventuele extra pauze's die daar rond genomen worden) en de beloningsmomentjes die ingelast worden. We doen er liever 15 minuten langer over, als dit minder stress betekend voor jouw hond.

Het is beter om niet bij de trimbehandeling te blijven. Het is namelijk de bedoeling dat de hond en ik samen aan een succesvolle trimbeurt kunnen werken.
Wanneer de eigenaar bij de hond blijft, is de hond meer geïnteresseerd in de baas dan in mij. Vooral met het netjes knippen van het hoofd kan dit erg lastig zijn.
Mijn ervaring is dan ook dat de hond de trimbehandeling beter ondergaat als de baas er niet bij blijft. Zo verloopt de trimbeurt ook telkens iets vlotter en hoe korter de trimbeurt, hoe aangenamer voor de hond.
Er zijn altijd uitzonderingen. Overleg dit dan met mij. 

Wanneer je veel te vroeg langs komt om je hond terug op te pikken, kan dit ook nadelig zijn voor het vlot verloop van de trimbeurt. Je hond herkent namelijk heel goed de geluiden van jou auto of zelfs jouw voetstappen, waardoor hij extra enthousiast kan worden en hierdoor niet meer verder stil wil zitten. Naar het einde van de trimbeurt toe kan dit veel extra stress opleveren, want de hond wil graag van de tafel, maar de trimbeurt is nog niet klaar. Kom daarom pas je hond ophalen nadat je van ons een belletje hebt ontvangen.

Door regelmatige vachtverzorging kunnen problemen met de huid en vacht voorkomen worden.

Een onverzorgde vacht schilfert, jeukt, kan gaan klitten en matten en kan de huid van de hond letterlijk verstikken. Mogelijke gevolgen zijn huidbeschadiging, infecties of aantasting door parasieten. Een gebrek aan UV-blootstelling en ventilatie van de huid als gevolg van vervilting kan gemakkelijk leiden tot bacteriële huidinfecties en zelfs tot tranend eczeem.

Dit kan dus voor heel wat ongemak zorgen bij jouw huisdier en kan best zo snel mogelijk aangepakt en behandeld worden.
Het liefst ook op regelmatige basis, zodat wondjes, ongedierte of gevoelige plaatsen ook vaker gecontroleerd worden.

De hedendaagse honden worden meer en meer gekweekt om veel meer vacht te gaan ontwikkelen dan vroeger. Dit ziet er vaak heel erg mooi uit, maar zorgt er voor dat baasjes vaak de verzorging niet helemaal zelf de baas kunnen. Schakel in dat geval zeker op tijd de hulp in van een professional. Als uw trimster meer werk heeft aan de hond dan normaal, dan zal dit ook te merken zijn in de kostprijs van de behandeling.

Bij de verzorging van honden komt veel meer kijken dan alleen borstelen en baden, hoewel beide natuurlijk belangrijke verzorgingsprocedures zijn.

Sommige rassen moeten (heel) regelmatig worden geknipt, geschoren of geplukt om vervelende en zelfs ziekmakende klitten in de vacht tijdig tegen te gaan.

Een hond trimmen kost gemiddeld anderhalf tot drie uur, dit is afhankelijk van het ras en de trimtechniek.
Als je dit echter vergelijkt met een gewone kapper, waar je zo’n 30 euro betaalt voor een half uur, dan valt dat dus eigenlijk reuze mee.

Moeilijk gedrag of ernstige klitten kunnen er ook voor zorgen dat de trimbeurt duurder uitvalt. Beide zorgen er namelijk voor dat de trimbeurt langer zal duren. 
Ook vlooien en ander ongedierte kunnen een trimbeurt lastiger maken.
Dit kan er zelfs voor zorgen dat de trimmer extra tijd moet vrijmaken om het trimsalon volledig te reinigen na afloop van de afspraak.

Afspraken

Update 2023

Update 2023

contacteer ons

Voor al uw andere vragen

    ♥ Howlin’ Dog hecht veel waarde aan jouw feedback! ♥
    Heb je opmerkingen of suggesties, laat het dan zeker en vast weten.
    Ik streef naar optimale dienstverlening en klantvriendelijkheid en zal alle feedback verwelkomen!